Zuid-Afrikaanse Bobotie 

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 800 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 el olie
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 24 gram bobotie kruiden (bijv. van de kruidenbaron deze is zonder zout)
  • 1 elstar appel
  • 1 banaan
  • 150 ml melk
  • 50 gram rozijnen
  • 300 gram zilvervliesrijst

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten voor. Giet af en laat uitlekken. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Bak de ui samen met het rundergehakt en de bobotiekruiden. Snijd ondertussen de appel en banaan blokjes. Klop de eieren los samen met de melk en voeg de rozijnen toe. Doe de sperziebonen,appel en banaan bij het gehaktmengsel en verdeel over een ovenschaal. Schenk het eimengsel erover en meng alles goed door elkaar. Bak ongeveer 20-30 minuten in het midden van de oven. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Serveer met de bobotie. Eetsmakelijk!

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *