Bij ons in Arnhem ben je op het juiste adres. Heb je veel last van je darmen? Wist je dat de darmen ook wel ons tweede brein wordt genoemd. De darmen bevatten evenveel zenuwcellen als ons hoofdbrein. Darmziekten zijn heel divers maar allemaal even vervelend.

 

De darmen zijn onderdeel van je spijsverteringskanaal

Darmen zijn organen met een belangrijke functie voor de mens. De vertering van voedsel, het opnemen van voedingsstoffen en het verwerken van afvalstoffen, alles vindt plaats in de darmen. Soms kunnen de darmen niet even goed hun werk doen, dit kan klachten geven zoals ontstekingen, opgeblazen gevoel en winderigheid.

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je dagelijkse eetpatroon past bij jouw darmproblemen? 

Of je nu last hebt van het prikkelbare-darmsyndroom (PDS/IBS)? Vooral te herkennen aan buikpijn, die al langere tijd aanhoudt en vaak minder wordt na toiletbezoek. Of last hebt de ziekte van Crohn waarbij je spijsverteringskanaal chronisch is ontstoken. Deze ontstekingen kunnen in het hele spijsverteringskanaal voorkomen, dus vanaf de mond tot aan de kont. Of heb je de diagnose Colitis ulcerosa  gekregen? Waarbij er een chronische aandoening van de endeldarm en/of de dikke darm is. Bij deze aandoening zijn je darmen ontstoken. Samen gaan we er iets aan doen. We kijken naar je voedingspatroon en welke producten eventueel klachten kunnen geven of verergeren. Daarnaast is de verhouding tussen de eiwitten, vetten en koolhydraten belangrijk, net zoals een voldoende inname van vezels, vocht, vitaminen en mineralen.

Samen coachen we jou om de beste versie van jezelf te worden

Na de intake waarin wij alle informatie gaan verzamelen ontvang jij je persoonlijke voedingsadvies. Hierdoor verbetert je voedingstoestand en kunnen je klachten worden verminderd. Dat doen we bovendien op een manier die bij jouw leefstijl past, zodat je dit zo makkelijk mogelijk in je leven past. Er is altijd voldoende ruimte voor tussentijdse vragen die je ook via WhatsApp kan stellen. Tijdens de begeleiding zijn wij er om je te coachen en verder te helpen naar een gezonde leefstijl met een klachtenvrije happy you!  

Afspraak inplannen

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Vraag dan nu gelijk jouw intakegesprek aan. Liever eerst gratis kennismaken? Dat is ook mogelijk.

check I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist