Deze pagina is speciaal voor artsen en andere paramedici

Als arts wilt u graag dat uw patiënten de beste zorg en de juiste begeleiding krijgen. Op deze pagina vindt u informatie die voor u als verwijzer van belang zijn. Indien u vragen heeft, kunt u gerust contact opnemen.

Doorverwijzen

Food2Lifestyle kan uw patiënten op veel gebieden van dienst zijn. Verwijzing naar een diëtist op het juiste moment levert een belangrijke bijdrage aan de behandeling van de patiënt. In de Artsenwijzer Diëtetiek (http://www.artsenwijzerdietetiek.nl/ ) staat op welk moment welke voedingszorg geschikt is.

Wanneer u een patiënt naar Food2Lifestyle wilt doorverwijzen, kunt u gebruiken maken van Zorgmail of dit verwijsformulier. Deze kunt u printen en ingevuld meegeven aan uw doorverwezen patiënt. Wanneer uw patiënt niet in staat is om langs te komen, is een huisbezoek mogelijk. U kunt dit aangeven op het verwijsformulier.

Tevens is Food2Lifestyle aangesloten bij Ketenzorg Arnhem, in VipLive Calculus kunt u patiënten doorverwijzen.

Wij houden u altijd op te hoogte over de situatie van de doorverwezen patiënt. U ontvangt van ons een terugrapportage waarin de bevindingen en het behandelplan zijn opgenomen.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Food2Lifestyle is een gecontracteerde zorgaanbieder. Dit betekend dat wij als praktijk contracten hebben afgesloten met zorgverzekeraars. Hierdoor kunnen wij direct declareren bij de zorgverzekering. Indien een patiënt zich aangemeld heeft zonder een verwijsbrief zal er door Food2Lifestyle een screening worden uitgevoerd naar mogelijke rode vlaggen. Wanneer er rode vlaggen worden geconstateerd adviseren wij de patiënt om de (huis)arts te contacteren.

Sinds 2011 is er sprake van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Sommige verzekeraars vragen echter wel een verwijsbrief indien de patiënt in aanmerking wil komen voor een vergoeding.

Wij staan voor uw patiënten klaar.

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist