Sporten en dagelijks bewegen dragen bij aan het verbeteren van je conditie, het groeien van spieren en een gezond gewicht.

Een gezond voedingspatroon kan helpen om je sportprestaties te verbeteren, gezonder en fitter te worden. ‘Sportvoeding’ is de laatste jaren erg hip geworden. Er zijn diverse boeken te koop met dieettips voor een strak lichaam en er is een overvloed aan supplementen en eiwitpoeders te vinden op Google. Maar wat is nu echt een goed voedingspatroon bij sport?

Hoe kunnen wij jou helpen?

Allereerst zijn die eiwitpoeders echt niet nodig. De meeste mensen krijgen al voldoende eiwitten binnen uit de gewone voeding. Denk hierbij aan zuivel, peulvruchten, noten, vis of vlees. Extra eiwitten leveren nog steeds gewoon calorieën, zonde dus!

Als de basis goed is, kun je al veel bereiken in je sportprestaties.  Samen kijken we naar je huidige eetpatroon en voedingsgedrag, zodat we weten waar de knelpunten zitten. Hoe is het met de balans tussen de eiwit, koolhydraat en vetinname? Met welke natuurlijke producten kunnen we je eiwitinname verhogen zodat deze optimaal is? Op deze vragen krijg je allemaal antwoord. We berekenen je energiebehoefte en daarop maken wij een passend advies zodat je lichaam optimaal kan presteren en herstellen. Daarnaast kijken we naar jou wensen en behoefte, zodat we een advies kunnen geven wat haalbaar is en je makkelijk kan toepassen.

Sportvoedingspiramide

Een gezond voedingspatroon vormt de basis voor het verbeteren van de sportprestaties. Om dit duidelijk weer te geven, is er een speciale sportvoedingspiramide ontwikkeld. De piramide bestaat uit drie lagen; onderin staat de basisvoeding, in het midden voeding specifiek voor sporters en tot slot in het topje staan de supplementen. De piramide laat zien dat het belangrijk is om eerst de basisvoeding op orde te hebben, voordat je begint aan sportspecifieke voeding en supplementen. Zo kun je als sporter de meeste winst behalen.

check I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist