Supermarkten zijn erop gericht om zoveel mogelijk te verkopen en erg verleidelijk wanneer je hongerig bent. Ze zijn zo ingericht om jou extra dingen in je mandje of kar te laten stoppen, die je achteraf eigenlijk helemaal niet nodig had. Zo kom je thuis met een hoop extra eten, en dit zijn waarschijnlijk ook niet allemaal gezonde producten. Want wat zijn nou eigenlijk gezonde keuzes?

Hierbij alvast wat tips

Snacks swap

Snacks bevatten vaak veel suiker, vet en calorieën. Let daarom op je tussendoortjes en kies eens wat vaker voor groente, […]

Avondeten swap

Een gezonde lekkere avondmaaltijd na een lange dag🍽. Wanneer je kiest voor een dierlijke eiwitbron, kies dan voor kipgehakt 🐔. […]

Hoe kunnen wij jou helpen?

Samen gaan we ongeveer anderhalf uur jouw plaatselijke supermarkt in. Dit is namelijk de plek waar jij je inkopen doet. We leren je gelijk in de praktijk hoe je etiketten moet lezen en waar je nou precies op moet letten. Want hoe zat het nou precies met de ingrediëntenlijst? Is het brood dat je koopt wel echt volkoren, en hoe zit het met het potje pindakaas? Doordat we in de supermarkt zijn kunnen we gelijk de dagelijkse producten die jij koopt vergelijken met andere opties en beoordelen of het een goede keuze is. Daarnaast hebben we een aantal leuke opdrachten en vragen die je helpen naar een gezonde boodschappen kar.

Reviews

Een positieve ervaring 😀

Vandaag een super leerzame tour gehad door de supermarkt samen met Lysanne en Marloes. We begonnen bij de aardappels, groenten, vlees en gingen zo verder naar de pasta’s. Ik wist niet dat er zoveel meer extra zat in de houdbare vleeswaren dan in de verse vleeswaren. Vooral werden vragen van wat is de beste keuze mij steeds helderder, aan de hand van het leren hoe etiketten te lezen. We hebben ook nog eventjes voor het ‘kies bewust’ vak gestaan, waar veel producten voor een hogere prijs worden aangeboden. Bijv. bij de nootjes, jam, chocolade e.d. en zeker niet altijd de beste/gezonde keuze is! Lysanne en Marloes, enorm bedankt voor deze leerzame tour door de wereld van de voeding! Het eten vanavond was heerlijk. Morgen gaan we voor de ovenschotel, met op jullie aanraden vegetarisch gehakt.
e-book I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist