Bij ons ben je op het juiste adres. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. De officiële naam van de ziekte is diabetes mellitus. Wat letterlijk honingzoete doorstroming betekent in het Latijns. De naam is te danken aan één van de belangrijkste verschijnselen bij diabetes, namelijk de zoete urine. Dit komt door een te hoge suikerwaarden in het bloed en daardoor ook in de urine.

Leven met diabetes is voor iedereen anders

1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Het is een van de meest voorkomende chronische ziekten. Elke week komen er 1,200 nieuwe diabeten bij! Maar wat is diabetes precies? Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer in evenwicht houden. Dat komt doordat het lichaam te weinig of geen insuline kan aanmaken. Ook reageert het lichaam vaak niet meer goed op insuline. Insuline is een hormoon die de bloedsuikerspiegel regelt. Er bestaan 2 soorten diabetes.

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Diabetes type 1

Mensen met type 1 diabetes maken geen insuline meer aan. De cellen worden vernietigd door het afweersysteem. Diabetes type 1 kun je niet voorkomen.

Diabetes type 2

Mensen met type 2 diabetes maken nog wel insuline aan alleen wordt de insuline niet meer goed opgenomen door het lichaam. Een gezonde leefstijl kan helpen om diabetes type 2 te voorkomen. Maar dat lukt niet altijd, bijvoorbeeld wanneer de erfelijke aanleg te sterk is.

Persoonlijk voedingsadvies om jou te helpen met de diabetes in Arnhem

Bij diabetes is het belangrijk om een gezond voedingspatroon te volgen. Dit helpt om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. We kijken en overleggen altijd samen om het meest geschikte voedingspatroon voor jou te bepalen. Hierbij wordt ook gekeken naar het huidige eetpatroon zodat het advies ook past met wat je gewend bent. Zo dat je het goed vol kan houden.

Het gaat dan vooral om de hoeveelheid koolhydraten en de verdeling van de koolhydraten over de dag, maar ook om de hoeveelheid voedingsvezels en om de soort en de hoeveelheid vet die je eet. Het mediterrane en het koolhydraat beperkte voedingspatroon kunnen de HbA1c verbeteren. Het HbA1c is een maat voor het gemiddelde van de bloedglucosewaarden over de afgelopen 2 tot 3 maanden. Dit wordt vaak gemeten door je diabetesverpleegkundige. Wil je weten welk voedingspatroon het best bij je past om je diabetes goed te regelen in Arnhem? Kom langs en samen kijken we welke aanpassingen jij kunt maken om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Afspraak inplannen

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Vraag dan nu gelijk jouw intakegesprek aan. Liever eerst gratis kennismaken? Dat is ook mogelijk.

check I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist