Je komt aan in gewicht als je een lange tijd meer calorieën (energie) binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft. Het draait om de balans tussen de hoeveelheid energie die je eet en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt. Deze balans heet ook wel energiebalans. Als je meer eet dan je lichaam verbruikt of te weinig beweegt, krijg je overgewicht. Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid. Met een gezond gewicht heb je minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en gewrichtsklachten.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Misschien heb je al veel diëten gedaan die niet hebben gewerkt. Of heb je een steuntje in de rug nodig bij het volhouden. Wij kunnen je helpen! Samen kijken we naar je huidige eetpatroon en voedingsgedrag, zodat we weten waar de knelpunten zitten. Daarnaast kijken we naar jou wensen en behoefte, zodat we een advies kunnen geven wat haalbaar is en je makkelijk kan toepassen.

Is jouw gewicht gezond?

BMI betekent Body Mass Index. De BMI is een getal om te bepalen of je te zwaar bent, een gezond gewicht hebt of te licht bent. Hiernaast kun je gemakkelijk je BMI berekenen.

 

Know your BMI

Select your height  


Introduce your weight

 

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist