Voedselovergevoeligheid is de overkoepelende term voor overgevoeligheidsreacties op eten, zoals voedselallergie en intolerantie.

Het lichaam kan ook op bepaalde voedingsmiddelen reageren zonder dat je een allergie hebt. Het gaat dan om een niet-allergische-voedselovergevoeligheid. We noemen dat intolerantie. Denk bijvoorbeeld aan lactose-intolerantie en glutenintolerantie (coeliakie).

Het verschilt heel erg per persoon wat de klachten zijn bij voedselovergevoeligheid. De volgende klachten kunnen wijzen op voedselovergevoeligheid:
– Mond/keel/neus: jeuk, branderig gevoel, roodheid, zwelling, loopneus
– Maag/darmen: braken, buikpijn, buikkrampen, diarree
– Huid: vlekjes, jeuk, roodheid, zwelling, eczeem
– Hart/vaten: hartkloppingen, duizeligheid en flauwvallen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je dagelijkse eetpatroon past bij jouw overgevoeligheid? Daar kunnen wij je mee helpen! Want dit is niet eenvoudig. Er zijn veel dingen waar je op moet letten. Wij geven je tips en tricks hoe je bijvoorbeeld etiketten moet lezen.  Daarnaast is het belangrijk dat je een volwaardig voedingspatroon behoudt. Het is niet verstandig om zomaar allerlei voedingsmiddelen uit je patroon te schrappen. Daarom helpen wij je bij het elimineren van voedingsmiddelen op een verantwoorde manier.

check I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist