Bij ons in Arnhem ben je op het juiste adres. Voedselovergevoeligheid is de overkoepelende term voor een overgevoeligheidsreacties op eten, zoals een voedselallergie of een intolerantie.

Allergie of intolerantie?

Bij een voedselallergie maakt het lichaam afweerstoffen aan tegen bepaalde eiwitten in een voedingsmiddel. Deze afweerstoffen kunnen uiteenlopende klachten geven als eczeem, maag- darmklachten of tintelingen van de tong. Allergieën moeten niet onderschat worden en kunnen leiden tot een levensbedreigende situaties (zoals een anafylactische shock).

Het lichaam kan ook op bepaalde voedingsmiddelen reageren zonder dat je een allergie hebt. Het gaat dan om een niet-allergische-voedselovergevoeligheid. We noemen dat intolerantie. Denk bijvoorbeeld aan lactose-intolerantie en glutenintolerantie (coeliakie). Dit kan klachten geven als jeuk, roodheid, braken, eczeem en flauwvallen.

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Persoonlijk voedingsadvies!

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je dagelijkse eetpatroon past bij jouw allergie/intolerantie? Daar kunnen wij je mee helpen! Er zijn veel dingen waar je op kunt letten. Melk, pinda, noten, ei en vis zijn voedingsmiddelen waarvoor vaak een allergie bestaat. Maar let op, in andere voedingsmiddelen kunnen deze allergenen ook ‘verstopt‘ zitten. Zo zitten in koekjes vaak ei of melk verwerkt, en kunnen er in diverse producten sporen van noten zitten. Om vervelende klachten te voorkomen is het dus belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt eten, en waar je op moet letten. Wij geven je tips en tricks hoe je bijvoorbeeld etiketten moet lezen en jouw allergeen of intolerantie kunt herkennen. Daarnaast is het belangrijk dat je een volwaardig voedingspatroon behoudt. Het is niet verstandig om zomaar allerlei voedingsmiddelen uit je patroon te schrappen. Ieder lichaam heeft namelijk een eigen behoefte aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamine en mineralen. Samen zorgen wij ervoor dat jouw voedingspatroon voldoet aan jou persoonlijke behoefte. Onze diëtistenpraktijk is gevestigd in Arnhem, waar we jou graag ontvangen. 

Samen coachen we jou om de beste versie van jezelf te worden

Na de intake waarin wij alle informatie gaan verzamelen ontvang jij je persoonlijke voedingsadvies. Er is altijd voldoende ruimte voor tussentijdse vragen die je ook via WhatsApp kan stellen. Tijdens de begeleiding zijn wij er om je te coachen en verder te helpen naar een gezonde leefstijl met een klachtenvrije happy you! 

Afspraak inplannen

Enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Vraag dan nu gelijk jouw intakegesprek aan. Liever eerst gratis kennismaken? Dat is ook mogelijk.

check I Diëtistenpraktijk Arnhem I Food2Lifestyle

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot

Marloes Aanstoot

Diëtist
Lysanne Bekker

Lysanne Bekker

Diëtist