Hoe kun je afvallen met een voedingsschema? Dat is een vraag die we vaak krijgen in onze dietistenpraktijk in Arnhem.

Wat is een voedingsschema?
Een voedingsschema is meestal een dagmenu of weekmenu waarop precies staat wat en hoeveel je per dag mag eten om af te vallen. Dit kan globaal zijn zoals 250 gram groente met de avondmaaltijd en soms zijn er ook schema’s die precies vertellen welke groente op welke dag je moet eten. Om af te vallen zou je zelf je voeding dagelijkse kunnen bijhouden op papier of in een app. Vergeet ook niet je tussendoortjes, drinken en bereidingsvet toe te voegen.

Afvallen voedingsschema met diëtistenpraktijk Food2Lifestyle
In onze praktijk werken we met een persoonlijk voedingsschema om af te vallen. Met persoonlijk bedoelen we dan ook dat we eerst kijken naar je huidige voedingspatroon. Wat ben je op dit moment gewend om te eten en waarom? Dit achterhalen we door middel van een eetdagboekje. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat je nieuwe voedingsschema bij je past. Ons voedingsschema is altijd globaal opgebouwd en daarbij krijg je een variatielijst waarmee je kunt gaan variëren tussen verschillende gezonde producten. Zo updaten we je huidige voeding naar een gezond nieuw eetpatroon waarmee je ook gaat afvallen en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt.

Waarom zou je voor ons voedingsschema kiezen?
Het schema wordt speciaal voor jou samengesteld. Daarnaast houden we in onze schema ook rekening met lekkere tussendoortjes. De kant en klare schema’s die je op internet vindt hebben dit vaak niet en zijn niet persoonlijk voor jou opgesteld. Daarnaast houden wij rekening met allergieën, intoleranties en/of productgroepen die je absoluut niet lust. Hier zoeken we dan ook vervangingen en alternatieven op.

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *