Volkoren couscous met kip, paprika en perzik

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 paprika’s (rood en geel)
  • 300 gram kipfilet
  • 2 El olijfolie
  • 300 gram volkoren couscous
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 perziken
  • 60 gram peccannoten
  • 15 gram munt
  • 1 citroen
  • paprika kruiden

Snijd de kip in blokjes. Pers de citroen uit. Schep in een kom de kip om met 3 el citroensap, 2 el olie, peper en paprikakruiden. Snijd de paprika in blokjes. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de kip in 12-15 min. gaar. Voeg na ongeveer 10 minuten de paprikabokjes toe en bak deze mee. Doe ondertussen de couscous en rozijnen in een pan en schenk er kokend water over. Dek af met een deksel en laat 10 min. staan. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Roer de couscous los met een vork en voeg de rest van het citroensap toe. Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de kip, paprika en perzik erover. Hak de peccannoten grof en snijd de munt grof. Verdeel over de couscous. Eetsmakelijk!

Wij staan voor je klaar

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Marloes Aanstoot & Lysanne Bekker

Diëtisten / eigenaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *